De Helpdesk: Dell

Door Rupie op dinsdag 11 januari 2011 14:46 - Reacties (18)
Categorie: Helpdesk, Views: 7.184

Eindelijk vandaag weer eens contact met een helpdesk Na een jaar probleemloos gebruik gemaakt te hebben van mijn Dell Inspiron 13Z kreeg ik vorige maand de melding dat de garantieperiode af ging lopen. Met een verwijzing erbij naar de site van Dell om de garantie te verlengen. Ondanks dat ik nog niet echt problemen met het apparaat heb gehad leek het mij toch de moeite waard om eens te gaan kijken naar wat het moest gaan kosten.

Lees verder »

De Helpdesk: De Staatsloterij

Door Rupie op dinsdag 21 september 2010 10:43 - Reacties (2)
Categorie: Helpdesk, Views: 5.315

Vandaag een Helpdesk over De Staatsloterij, een club die de afgelopen jaren toch een paar keer niet al te positief in het nieuws geweest is. Ik mocht dit keer contact met De Staatsloterij opnemen omdat men klaarblijkelijk een beetje moeite heeft met de correcte omgang met persoonsgegevens.

Lees verder »

De helpdesk: Samsung

Door Rupie op vrijdag 17 september 2010 07:25 - Reacties (11)
Categorie: Helpdesk, Views: 3.346

Vandaag weer eens een aflevering van 'De Helpdesk'. Dit keer een redelijk positief verhaal over Samsung. Waarom redelijk positief? Mijn 'probleem' is opgelost, het heeft alleen 6 maanden op zich laten wachten...

Voordat mijn ouders naar Bonaire gingen emigreren vorig jaar moest er nog even een laptop aangeschaft worden. Uiteindelijk werd er besloten om te gaan voor een Samsung R522-FS03NL voorzien van een Core2Duo T6400, 4GB ram, een Radeon Mobility HD4330 en Vista Home Premium. Dit was eind september 2009, de periode dat veel Vista laptops werden verkocht met een 'gratis' upgrade naar Windows 7. Ook de aangeschafte laptop viel onder het upgrade programma van Samsung waardoor er eenvoudig geupgrade kon worden naar Win7. Omdat ik ervaring had met zowel Vista als Win7 leek mij een upgrade geen overbodige luxe. Maar echt heel eenvoudig bleek het allemaal niet te zijn...

Lees verder »

De helpdesk: KPN

Door Rupie op maandag 2 augustus 2010 13:27 - Reacties (40)
Categorie: Helpdesk, Views: 7.521

Omdat er karma genoeg was heb ik laatst een keer een blog aangemaakt. Tot op heden had ik alleen niet echt een onderwerp om wat over te schrijven. Tot afgelopen vrijdag.

Voor de eerste post een onderwerp waar de meeste van jullie vast ervaring mee hebben: een helpdesk. Omdat mensen weten dat je “iets” doet in de IT ben je natuurlijk meteen een expert op het gebied van alles wat met hardware, software en netwerken te maken heeft. Ook al doe ik hier in mijn dagelijkse werkzaamheden helemaal niets mee. Ik houd mij bezig met output management en dan met name de bouw van document templates die door banken en verzekeraars gebruikt worden om bijvoorbeeld pensioenoverzichten en dergelijke op te maken. Maar goed, omdat je iets doet in de IT wordt je dus regelmatig “uitgenodigd” om onder het genot van een borrel wat probleempjes op te lossen voor familie, vrienden en vage kennissen. Verrotte windows installaties, defecte hardware, niet werkende thuisnetwerken et cetera. Gevolg hiervan is dat je toch ook af en toe contact op moet nemen met een helpdesk “omdat jij het beter uit kunt leggen”. Niet dat ik bij een gemiddeld computerprobleem een helpdesk nodig heb, maar als je bij iemand een nieuwe internetverbinding aan moet sluiten en er staat geen signaal op de lijn dan moet je toch echt bij de helpdesk zijn. Zo ook vorige week, deze keer met de helpdesk van KPN.

Lees verder »